Inspiration by me

- Design / Interior / DoItYourself -
 • 18.11.2016
 • Oppskrift - Thai Red Curry  SLIK GJØR DU: 

  Kutt kyllingen i terninger og stek med salt, pepper og limesaft. Deretter freser du finkuttetløk og blomkål i smør, og tilsetter hvitløken. Dette stekes til løken er myk og blank, og legg deretter grønnsakene til side. Ha 1 ts olje i en gryte, og blant ut med 6 ts red curry paste. Tilsett deretter revet ingefær, en boks kokosmelk og 2,5 dl kyllingkraft. Tilsett grønnsakene og kok oppblandingen før du smaker til med en spiseskje sukker, saften fra 1-2 lime og 1 spiseskje spyasaus. 

  La gryten koke på middels varme i ca 10 minutter, og tilsett deretter kyllingbitene. Kok ris ved siden av, og tilsett sukkerertene tilslutt slik at de holder tyggemotstanden. 
  Enjoy! 


   

 • 19.10.2016
 • 19.10.2016  Slik gjør du: 

  1. Bland det tørre 
  2. Varm smør og tilsett melken. Varm opp til ca 36 grader. 
  3. Tilsett det smør og melk til blandingen 
  4. Bland inn ekstra hvetemel til deigen ikke lenger er seig

  Når deigen er ferdig, lar du den heve i en halvtime til en time. Når deigen er ferdig hevet, kjevler du ut deigen, og lager små pizzastykker. 
  Disse fylles med ost og skinke, før du ruller de sammen til et horn. 

  La hornene heve 30 minutter til. 

  Når de er ferdig med hevingsrunden, pensles de med egg før du tilsetter frø dersom du ønsker det. 
  Denne gangen hadde jeg solsikkefrø liggende, og brukte disse på toppen for det lille ekstra.  Bon apetit! 
   

 • 14.10.2016
 • Oppskrift - Juice  Dette er en god og frisk juice som inneholder vitamin C, vitamin A, vitamin E, kalsium, vitamin B6 og sunne oljer fra ingefæren som motvirker kvalme og roer ned magen. Næringsinnholdet er for å være helt ærlig ikke bakgrunnen for hvorfor jeg lager juice. Jeg syntes hjemmelget juice smaker utrolig godt, og prøver å finne gode alternativer til brus som er noe jeg drikker altfor mye av. 

  Prosessen er veldig enkel nok engang. Kutt opp alle ingredienser, putt dem i juicemaskinen og vips så har du ferdig, hjemmelaget, fantastisk god juice! 

  Enjoy! 

  - Lik facebook siden min for oppdateringer på nye innlegg ved å klikke HER   

   

 • 07.10.2016
 • Oppskrift - Chai Latte  Du trenger: 
  Spicy Chai Te 
  Ingefær
  Melk
  Vamt vann
  Kanel 

  Denne oppskriften fikk jeg fra bloggen til Eirin Kristiansen, og jeg er frelst! Jeg brukte en melkesteamer for å gjøre melken ekstra god, og deretter blander du rett og slett ingrediensene sammen. Jeg syntes det er best å rive ingefæren på rivgjern, og ha den i en tesikt. Da avgir den mer smak, og man slipper å få bitene i munn når man drikker. Personlige favoritt når det gjelder chai te, er Tiger Spice fra DAVID RIO. Denne er langt mer fyldig og smakfull enn Twinings, men det var det jeg hadde tilgjengelig akkurat nå. Misforstå meg riktig, den er veldig god den også. Men om jeg kan velge fra øverste hylle, er det Tiger Spice når denne drikken skal lages. 
  God fornøyelse.   

 • 29.09.2016
 • Oppskrift - Tom Ka Gay

  Dette er for tiden min absolutte favorittrett! Bare denne uken, har Tom Ka Gay stått på menyen tre dager. 
  Det er rett og slett en smakseksplosjon i hver skje med denne magiske retten. 

  SLIK GJØR DU: 
  - Sett på en kjele med 1l vann og 2 terninger med hønsebuljong
  - Kutt kylling i terninger og legg bitene i en bolle. Skvis lime over bitene og krydre med salt og pepper 
  -  Kutt paprika, vårløk og chilli, og riv ingefær
  - Stek kyllingen med en god klump smør

  Når buljongen har blandet seg med vannet, tilsett kokosmelken og ca en- til en og en halv skje hot chili saus. Skvis 1-2 lime i suppen, og tilsett grønnsakene og kyllingen. Smak deg frem til den beste blandingen ved å tilsette mer ingefær, chilisuas eller lime ut ifra hva du måtte ønske dersom det trengs. 

  Suppen kan serves med nudler, og ikke minst korriander på toppen.   - Bon appetit - 

      

 • 17.09.2016
 • Oppskrift - Brytebrød  Denne oppskriften er helt fantastisk! Siste utgave av Maison Mat&Vin inspirerte meg til å prøve denne herligheten av en rett, og det er liten tvil om at jeg skal lage dette flere ganger. Sideretter passer perfekt til supper og gryter, eller eventuelt som kveldskos eller sammen med ost.

  SLIK GJØR DU: 
  Skjær brødet i skiver på kryss og tvers, man ikke skjær helt gjennom. La brødet henge sammen i bunn. Rør smør, hvitløk og urter sammen. 
  Fyll deretter brødet med urtesmør, ost og sprøstekt bacon, før du setter det i ovnen på 220 grader. La brødet stå inne til osten har smeltet godt. 

  Bon appetit!

  Om meg

  inspirationbyme

  Inspiration by me er for deg som ønsker inspirasjon innenfor interiør, eller er på jakt etter et nytt DIY prosjekt. Her legges det ikke ut kompliserte stirkkeoppskrifter som er umulig å forstå, heller ikke uoppnåelig dyre interiørtips for hjemmet. Dette er bloggen for oss dødelige, som av og til kan drømme oss bort til det uoppnåelige, men stort sett holder oss innenfor budsjett. Bloggen passer også godt for deg som liker å strikke men ikke kan lese oppskrifter. Det kan nemlig ikke jeg heller, så jeg har vært hos mormor og fått dem oversatt til norsk.

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no