Inspiration by me

- Design / Interior / DoItYourself -
 • 23.12.2016
 • Når bitene faller på plass

  I år har det vært veldig vanskelig å pynte til jul. Med ny leilighet må fantasien frem og alt må planlegges på nytt. Soverommet har jeg egentlig ikke vært fornøyd med i det heletatt, og jeg har prøvd å finne en løsning hele desember. Det var først etter mamma og jeg var på en liten raid på slettvoll og Mestergrønn at jeg endelig fant ut hvordan det skulle være. Og nå er jeg strålende fornøyd og elsker rett og slett vårt julepyntede soverom. Det er så hyggelig her og jeg vil nesten ikke gå ut av sengen om morningen. Jeg vil bare bli sittende i sengen med en god bok i fantastiske omgivelser og nyte.    

 • 20.12.2016
 • DIY - Brente mandler


  - DU TRENGER - 

  250 g mandel 
  100 g sukker
  1 dl vann
  nøytral olje. 

  - SLIK GJØR DU - 

  Bruk den nøytrale oljen til å pensle et srort stykke bakepapir til å begynne med. Deretter har du mandlene, sukker og vann i en kjele og koker opp. Rør om hele tiden og pass på Vannet skal etterhvert begynne å fordampe. Når sukkeret ser ut til å bli tørt første gangen, skal det smelte en gang til. Denne prosessen krever at du rører konstant så det ikke svir seg i bunnen. Mandlene vil klumpe seg sammen, men det er ikke noe problem. De får du løs etterpå. 
  Hell deretter mandlene ut på bakepapiret og la det kjøle seg ned. Deretter kan du brekke de løs fra hverandre. 

  God fornøyelse.
      

 • 17.12.2016
 • DIY - Konditorkake  Det er overraskende enkelt å lage kaker som ser utrolig fancy og avanserte ut, og i dette innlegget tenkte jeg å dele et eksempel med dere. 
  Dersom ferdigkaker gjør livet enklere, kan man bruke det også, men jeg er veldig, veldig glad i Brooklyn Blackout-kake fra The Hummingbird Bakery og sverger til denne oppskriften. Jeg jukser derimot, fordi kremen rundt er sjokoladetoppingen til browniesen, og fyllet er bringebær i stedet for sjokolade. Oppskriftene til kaken og toppingen finner dere nederst i innlegget, og hvordan jeg har gått frem med pyntingen kommer her: 

  Det første du må gjøre, er å finne et tema. Jeg valgte et vintertema og guider deg gjennom hvordan du kan lage denne varianten. 
  Når tema er valgt, tenker du ut elementer som kan være fine og har alt klart til pyntingen. Mine valg falt på stjerner i forskjellige størrelser, Bueno, Makroner, små marshmallows, et melkehjerte, snefnugg, og hvite små kuler. Sjernene lagde jeg selv, og til det trenger du følgende: 

  Pensel 
  Fondant
  Matglitter 
  Stjerneformer
  Fondantruller (kjevle eller vinflaske funker fint) 

  SLIK GJØR DU: 
  Rull ut fondanten til du har den tykkelsen du ønsker. Press deretter ut stjerne etter ønsket mengde, og legg dem i fryseren. 
  Når du er ferdig med resten av kaken, tar du de ut av fryseren og pensler de med matglitter slik at de får en skimmereffekt. 
  Nå er de klare til å brukes. 

  Når du har alle elementene dine klarer, stapper du de rett og slett på kaken i den rekkefølgen du ønsker. 
  NB! Det kan være lurt å støtte opp de høye elementene med tannpirker. 

  SLIK GJORDE JEG: 


  - SJOKOLADEKAKE -

  du trenger: 
  100g romtemperert, usaltet smør
  260g sukker
  2 egg
  1/4 ts vaniljeekstrakt 
  45 g kakaopulver 
  3/4 ts bakepulver
  3/4 ts natron
  en klype salt
  170g hvetemel
  1,6 dl helmelk 

  Slik gjør du: 
  Ha smøret og sukkeret i en kjøkkenmaskin og kjør til en lett og luftig konsistens. Tilsett eggene ett og ett om gangen, og bland godt. Demp til lav hastighet før du tilsetter vaniljeekstrakt, kakaopulver, bakepulver, natron og salt og bland alt sammen godt. Tilsett deretter halvparten av melet, all melken og resten av melet. 
  Fordel kakedeigen i en høy rund kakeform med liten diameter, men husk å smøre formen først! 

  Stek kaken i ovnen på 170 grader i ca en time. 

  -  SJOKOLADEKREM - 

  200 g siktet melis
  75 g romtemperert usaltet smør
  30 g siktet kakaopulver 
  150 g kald kremost

  Slik gjør du:
  Bland melis, smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet. Tilsett deretter kremosten og øk hastigheten. Den er ferdig når den er luftig og lett uten klumper. 

  - FYLL -
  Bringebærsyltetøy 
  Friske bringebær 

  Dersom du lurer på noe er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet. God bakst! 

      

 • 16.12.2016
 • Stjernesludd  Dagene bare raser av sted, og før jeg vet ord av det er det helg igjen. På onsdag, var vi på julekonsert med Kurt Nilsen i spektrum, og vet du hva? Det MÅ du bare gjøre neste år om du ikke var der i år. Det var rett og slett ren magi. Julestemningen kokte over, og nå gleder jeg meg så mye til resten av dagene i desember at det nesten går rundt. Julesokken er fylt, gavene pakkes inn og det siste lille ekstra til gavene lages i helgen. 

  Mellom slagene, tenkte jeg å dele noen bilder av julenpynten til mor. 
  God inspirasjon!    

 • 14.12.2016
 • Gaveideer til han


  Av en eller annen grunn, syntes jeg det er utrolig vanskelig med gaver til gutter. Jenter er så enkelt! Vi bruker så mye nips og blir så facinert av de minste ting, som utrolig kule kopper eller en fantastisk fin neglelakk. Gutter derimot er litt vanskeligere å begeistre, og fine gaver er ofte veldig dyre. Jeg har allikevel funnet frem noen ideer som kan skaleres opp og ned i pris etter ønske, og håper du kan få litt inspirasjon hvis du står fast på guttegavene. 

  Reiser er også en klassiker. Eller opplevelser av noen slag. Tidligere i år, fikk samboern billetter til Liverpool-kamp på hjemmebane, og han er fortsatt i ekstase for turen som kommer i februar. Nå skal det sies at mannen er godt over gjennomsnittet interessert i fotball, men det finnes jo absolutt andre opplevelser herrene kan sette pris på.    

 • 11.12.2016
 • Velkommen hjem til tante  Denne helgen rundes av med litt juleinspirasjon. Forrige helg var jeg nemlig hjemme hos tante og knipset bilder, og her kommer et lite utvalg som kanskje kan inspirere deg til nye måter å pynte på. Selv blir jeg hvertfall veldig inspirert av å se andres mesterverk, og håper du gjør det også. 

  God tredje søndag i advent!    

   

 • 08.12.2016
 • DIY - Sjokoladeboller

  DU TRENGER: 
  3 dl havregryn 
  1 dl sukker 
  1 ss kakao 
  1 ts vaniljesukker 
  100g romtemperert smør 
  1 ss kaffe 
  Kokos

  SLIK GJØR DU: 
  Bland det tørre, og tilsett deretter smør og kaffe. Bland sammen til alt er stor klump. Deretter triller du ut kuler og ruller dem i kokos. 

  Disse er perfekte som det lille ekstra til julegaven eller i en skål under diverse juleselskap eller julesamlinger. 
  Selv, har jeg pakket dem inn i små glitterbokser fra Søstrene Grene med fine sløyfer. 
  Utrolig søte gaver!    

 • 06.12.2016
 • Black and white table settings
   

  Da jeg var hjemme hos tante i helgen for å ta bilder, hadde hun dekket et bord for kveldens festligheter og jeg fikk knipse bilder for å dele inspirasjon med dere. 

  Bordet er dekket med en sort duk og hvit løper i bunn. Resten av pynten er assortere juletrær, to større lyslukter og masse t-lys. Dersom du ønsker å gjøre noe lignende hjemme, starter du med de høyeste ytterst på hver side, og bygger deretter innover med lavere elementer. I midten samler du assortere elementer i forskjellige høyder. Disse burde være en del lavere enn de to ytterste elementene, men plasserer allikevel den høyeste av dem i midten.    

 • 05.12.2016
 • Gaveideer til henne


  Jeg elsker å handle julegaver, og til jenter er det så utrolig mye fint, hyggelig og kult man kan kjøpe. Om det er til venninner eller familiemedlemmer så er det utrolig enkelt å gjøre noe enkelt veldig hyggelig. Noe så enkelt som pent undertøy fra H&M, kan pakkes inn i en pen boks med silkepapir, og vipps har du en utrolig fin og hyggelig gave som ikke nødvendigvis ruinerer lommeboken. familiemedlemmer   

 • 04.12.2016
 • 2. søndag i advent

  Det er andre søndag i advent og vi har akkurat kommet hjem fra pinnekjøttmiddag hos mamma. Det andre lyset på adventsbrettet er tent, og her er det snart klart for julefilm på storskjermen. I helgen, har jeg vært hos både mamma og tante for å ta en haug med bilder. Nå ligger det masse fin inspirasjon som snart er klart til å deles, og frem mot jul vil dere få ideer til dekking av bord, desserter og spiselige DIYs, julepynt i heimen og hyggelige julesanger. 

  Stjernesludd av London Philharmonic Orchestra er noe av det beste jeg har hørt på lenge, men ettersom jeg ikke klarte å finne den på youtube (???), så deler jeg versjonen til Kurt Nilsen. Du finner derimot den fantastiske versjonen på spotify her

  God andre søndag i advent.    

 • 02.12.2016
 • 02.12.2016

  Hjemme hos oss er det jul i alle rom. Og gangen er intet unntak.    

  Om meg

  inspirationbyme

  Inspiration by me er for deg som ønsker inspirasjon innenfor interiør, eller er på jakt etter et nytt DIY prosjekt. Her legges det ikke ut kompliserte stirkkeoppskrifter som er umulig å forstå, heller ikke uoppnåelig dyre interiørtips for hjemmet. Dette er bloggen for oss dødelige, som av og til kan drømme oss bort til det uoppnåelige, men stort sett holder oss innenfor budsjett. Bloggen passer også godt for deg som liker å strikke men ikke kan lese oppskrifter. Det kan nemlig ikke jeg heller, så jeg har vært hos mormor og fått dem oversatt til norsk.

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no