Inspiration by me

- Design / Interior / DoItYourself -
 • 28.11.2016
 • DIY - Hot Chocolate in a jar


  Du trenger: 
  Minimashmallows 
  Rett i koppen kakao 
  Silkebånd 
  Krukke 

  Slik gjør du: 
  Ta noen skjeer med rett i koppen kakao i krukken og fyll resten med marshmallows. 
  Lukk lokket og pynt med en fin silkesløyfe. 
  Sett gjerne også på en lapp med instruksjoner om blandingsforholdet. 





  Jeg syntes disse er utrolig søte venninnegaver, vertinnegaver eller som det lille ekstra til julegaven. 
  Det tar i underkant av ti minutter å lage en, og er noe man kan slenge sammen på farten. 

  Eventuelt, kan de også brukes som bordpynt og som en del av desserten i juleselskap. 






   

 • 27.11.2016
 • DIY - julekalender







  Denne uken skulle det egentlig vært publisert en del innlegg om walk in closet, men tiden har rett og slett ikke strukket til. Med altfor mye jobb, håndball og andre morsomheter på engang har jeg rett og slett ikke rukket å skrive noen innlegg, men sånn er det av og til. 

  Jeg tenkte allikevel jeg skulle dele julekalenderen med dere, i tilfelle noen ikke er ferdig og ønsker noen tips til hvordan man enkelt og greit kan lage en utrolig fin julekalender og i tillegg slippe å pakke inn alle 24 gavene. Det er rett og slett så enkelt som at man kjøper inn 24 poser som passer inn med annen julepynt, og henger opp på et valgfritt sted med 24 brede sliketråder i en farge som passer. For vår del, ble det utrolig søte glitterposer fra Søstrene Grene! Mørke grå til han, og sølv/hvit til meg. Hans fikk svarte sløyfer og mine fikk hvite. Alle posene ble hengt opp på en pyntestige i gangen, og vips er julestemningen i gangen komplett. Både samboeren og jeg er veldig fornøyd med at han ikke trenger å pakke inn kalendergavene i år. Han fordi han slipper, og jeg fordi han ikke er like opptatt av gaveinnpakking som meg, til tross for at han er utrolig dyktig på innhold! Det skal han ha. 



   

   

 • 20.11.2016
 • Hyttekos og kommende uke


  Bilder: weheartit.com

  Egentlig vil jeg bare hoppe over hele neste uke. Og grunnen er veldig enkel. Jeg gleder meg så ekstremt til første søndag i advent. Det kribler og klør i hele kroppen og jeg kan nesten ikke vente lenger. Det er veldig, veldig fristende å kjøpe inn julegodt, julebrus, julemat, spise pepperkakedeig, høre på julemusikk og se på julefilmer dagen lang. Men jeg må holde ut en uke til! Det eneste som er på plass, er julekalenderen, og det er rett og slett fordi ukens DIY handler om hvordan man kan lage en stilig julekalender som bidrar positivt til interiøret og annen julepynt. Enn så lenge, står alle kassene med julepynt pent pakket bort i boden. Men om en liten uke skal alt opp og frem så snart klokken tikker inn første søndag i advent! 

  Neste uke er det Walk in Closet som står for tur her på bloggen, og det blir siste uken med faste innlegg før nyåret. Fra første søndag i advent blir det nemlig julestemning her på bloggen, og hvis jeg ikke klarer å smitte deg innen lille julaften er det dessverre ingenting som kan hjelpe deg på veien til julestemning. 
   


   

 • 19.11.2016
 • DIY - Tøfler

  DU TRENGER: 
  3-4 Garnnøster i 100% ull 
  Rundpinne nummer 6 
  Silketråd 
  Garn-nål
  Salo 
  Vaskemaskin

  SLIK GJØR DU: 
  Legg opp 54 masker på rundtpinnen, og strikk frem og tilbake til det er 30 riller (tilsvarer 60 ganger frem og tilbake).
  Når du har 30 riller, feller du 20 masker fra enden og inn mot midten, strikker de resterende maskene, og feller 20 masker fra enden inn til midten igjen. 
  Da skal du sitte igjen med 14 masker. Disse strikker du rett frem og tilbake, til du har 20 riller (tilsvarer 40 ganger frem og tilbake). 

  Se nå for deg, at den store delen er stykke 1 og den lille `halen` du nettopp strikket er stykke 2. Stykke 2 er den delen av tøflen som er under foten. 
  Du skal nå strikke stykke 2 fast til stykke 1, ved å strikke 15 masker oppover den ene siden på stykke 1. Deretter strikker du vanlig tilbake, før du gjentar prosessen på andre siden slik at hele stykke 2 nå sitter fast i stykke 1 på topp og bunn. Se filmen for illustrasjon! 



  Du skal altså ta opp en maske mellom hver rille til du har 15 masker, og dette skal du gjøre på begge sider. 
  Når du total har 44 masker, strikker du frem og tilbake til du har 15 riller. 

  Nå begynner du med fellingen og det foregår slik per omgang: 
  Strikk 5 masker rett, 2 x to masker sammen, 5 masker rett, 2 x to masker sammen
  En omgang uten felling
  Strikk 4 masker rett, 2 x to masker sammen, 4 masker rett, 2 x to masker sammen
  En omgang uten felling
  Strikk 3 masker rett, 2 x to masker sammen, 3 masker rett, 2 x to masker sammen
  En omgang uten felling
  Strikk 2 masker rett, 2 x to masker sammen, 2 masker rett, 2 x to masker sammen
  En omgang uten felling
  Strikk 1 maske rett, 2 x to masker sammen, 1 maske rett, 2 x to masker sammen

  Hvis du har noen igjen å felle strikker du de resterende maskene sammen to og to frem til du kan avslutte. 
  Når tøflene er ferdig strikket, syr du sammen hullene under foten, og på oversiden av foten pluss litt oppover risten. 
  Fest alle tråder. 

  Toving: 
  Nå er det på tide å tove tøflene. Dette gjør du ved å legge dem i vaskemaskinen med litt salo på 60 grader. 
  Når de er ferdig, kan du gjerne tove dem en gang til dersom de er for store eller de ikke ble ordentlig tovet første gang. 

  Deretter tar du dem ut og legger dem til tørk. 

  Når de er tørre, knyter to sløyfebånd rundt begge tøflene, og vipps så har du supersøte gaver eller varme og godt tøfler til kalde vinterdager. 





  Dersom du har noen spørsmål er det bare å stille dem i kommentarfeltet, så skal jeg hjelpe til så godt det lar seg gjøre. 




   

 • 18.11.2016
 • Oppskrift - Thai Red Curry



  SLIK GJØR DU: 

  Kutt kyllingen i terninger og stek med salt, pepper og limesaft. Deretter freser du finkuttetløk og blomkål i smør, og tilsetter hvitløken. Dette stekes til løken er myk og blank, og legg deretter grønnsakene til side. Ha 1 ts olje i en gryte, og blant ut med 6 ts red curry paste. Tilsett deretter revet ingefær, en boks kokosmelk og 2,5 dl kyllingkraft. Tilsett grønnsakene og kok oppblandingen før du smaker til med en spiseskje sukker, saften fra 1-2 lime og 1 spiseskje spyasaus. 

  La gryten koke på middels varme i ca 10 minutter, og tilsett deretter kyllingbitene. Kok ris ved siden av, og tilsett sukkerertene tilslutt slik at de holder tyggemotstanden. 




  Enjoy! 


   

 • 17.11.2016
 • Hyttedrømmen





















  For en tid tilbake pusset jeg opp soverommet på hytta. Jeg har i flere år klødd i fingrene etter å få pusse opp familiehytten, og endelig fikk jeg gjennomslag for å starte med et av soverommene. Jeg beiser sengene og kommoden, ryddet og hadde kjøpt inn nytt sengetøy, lamper og andre interiørartikler jeg tenkte ville piffe opp soverommet. Noen av tingene lå allerede i boden og fikk på denne måten nytt liv i riktige omgivelser.

  Selv er jeg superfornøyd, og tenker at hvis man kan gjøre så mye fint på en dag, da tar det ikke mye tid å oppgradere hele hytta!
  Bare en så enkel ting som å beise møblene gjorde rett og slett en enorm forskjell, og det er veldig lite som skal til for at det blir utrolig mye bedre. 

  Hvordan soverommet så ut før ser du her.


   

 • 14.11.2016
 • Weekly wanties - hyttekos


  1 HER 2 HER 3 HER 4 HER 5 HER 6 HER 7 HER 8 HER 9 HER 10 HER 

  Jeg drømmer om en hytte på fjellet. Med mørke brune bjelker, ullstoffer i grått, brunt og grønt, flanellsengetøy, peis, fantastisk utsikt og alt som hører med. Tanken om å kunne spenne på seg skiene rett utenfor husveggen og gå rett ut i løypa er rett og slett magisk. Kunne tilbringe kvelder med gode venner og familie med en kortstokk eller brettspill og godt i glasset.

  Vi er riktignok utrolig heldige, som gjennom har tilgang på hytte ved sjøen, hytte i skogen og hytte ved ferskvann. Men det hadde allikevel vært noe helt annerledes å ha sin helg egen, hvor man kan gjøre som man vil og dra uten å forhøre seg med de andre om de har planer å reise samme helg. En vakker dag er det liten tvil om at det blir hytte på fjellet, men enn så lenge, får jeg drømme meg bort med hytteinteriør og heller pusse opp skogshytten så godt det lar seg gjøre. For selv om det ikke er lysløype rett utenfor husveggen, er det utrolig deilig å sitte godt plantet i badestampen en kald januarkveld med rødt i glasset og stjerneklar himmel.



   

 • 10.11.2016
 • Ukens sesongtips


  Bilder: printrest 

  Etterhvert, har jeg forstått at julen for mange forbindes med evig mas og stress. Personlig, har jeg veldig liten forståelse for dette fordi jeg kun forbinder julen med fantastiske tradisjoner, ubeskrivelig stemning og en god porsjon magi på toppen. Mamma har i senere tid gitt uttrykk for at jeg har enormt høye forventninger. Selv, velger jeg å spille ballen tilbake og ber henne takke seg selv. For hvordan kan man ikke ha skyhøye forventninger til julen når man har vokst opp med en magisk desember fra man kom til denne verden?
   

  Nå er det verdt å nevne at gavene ikke er det jeg har skyhøye forventinger til. Heller alle de andre dagene i desember, som er fylt med julebrus, julegodt, julemat, julemusikk, julefilmer, fyr i peisen, fantastisk pynt, levende lys, twinklylights, glitter, fjær, venner og familie. For meg forbindes desember med glede, generøsitet, kreativitet, samhold og nærvær. Hvordan kan man ikke se magien i en så fantastisk måned?
   

  Jeg tror mye henger sammen med at veldig mange er flinke til å utsette ting og rett og slett er mindre gode til å planlegge når det kommer til desember. Misforstå meg rett, jeg har full forståelse for tidsklemma og andre prioriteringer, men allikevel er det mye som kan gjøre desember langt mindre hektisk. Selv har jeg en fulltidsjobb, en deltidsjobb, spiller håndball 3-4 ganger i uken og pleier samboerskap, vennskap og familie. Jeg forstår at du ikke har tid! Men allikevel får jeg det til. Fordi jeg ikke ønsker at noe skal ødelegge min fantastiske desember.
   

  Så her kommer altså ukens sesongtips? fiks julekalenderen i helgen og ikke vent til lørdag 26. November når alle andre løper rundt som gale for å ordne det. 27. November er første søndag i advent, så bruk heller denne lørdagen til å hente frem julepynten, børste støv av pepperkakeoppskriften og finn frem den indre julestemningen! Og hvorfor ikke gjøre unna julegavehandelen også? Selv har jeg kjøpt inn nesten alle julegavene for i år. Jeg mangler kun to, i tillegg til småtingene jeg lager ved siden av. Og vet du hva? Det er helt fantastisk! Da kan jeg kose meg gløgg når desember banker på døren. Da kan jeg heller kose meg hjemme med julemusikk og innpakking, i stedet for å banne i kø på et kjøpesenter, hvor person nummer hundre dulter borti fordi det rett og slett er FOR mange samlet på ett og samme sted.

   

 • 08.11.2016
 • Brikkene faller på plass














  #interiør #soverom #DIY #inspirasjon #interior #bedroom #gjørdetselv #hjemmekontor #kontor 

  Da har vi endelig fått bygget en kontorpult, og det føles rett og slett helt magisk! Dessverre, var veggen syv millimeter for kort til å kjøpe en ferdig pult som passet inn mellom kommodene på soverommet, og konklusjonen ble rett og slett at vi måtte lage en selv. Dette har vi løst med en aldri så liten IKEA-hack, slik at finish og touch ble helt lik som kommodene. Og jeg er superfornøyd! Det ble akkurat slik jeg så det for meg da leiligheten ble innredet i hodet lenge før vi engang var sikre på at den ville bli vår. Hvordan pulten ble til får du vite litt senere i uken. 

  Nå er det kun detaljene som gjenstår, og jeg klør i fingrene etter å få plass resten. Stolen er i utgangspunktet midlertidig og skal byttes ut, og veggen skal prydes av utrolig kule bilder som forhåpentligvis bestilles i løpet av kort tid. Deretter er det egentlig bare gardiner som mangler, og vipps så er soverommet og vår etterlengtede kontorløsning klar. 



   

 • 07.11.2016
 • weekly wanties - bedroom



  1 HER 2 HER 3 HER 4 HER 5 HER 6 HER 7 HER 8 HER 

  Jeg drømmer om å male soverommet i fargen minty breeze. Samboeren min får pusteproblemer når jeg nevner maling, men jeg har veldig, veldig lyst! Jeg klør også i fingrene etter å få hengt opp bilder og fullført alle detaljene på soverommet. Nå er det virkelig ikke mye som gjenstår, men det er allikevel detaljene som skaper helheten, og de er virkelig ikke på plass enda.

  Fra Desenio, har jeg plukket ut en masse bilder som skal opp på veggen over pulten. Jeg tror disse kommer til å gjøre hele rommet! De har så utrolig mange kule print, og jeg kan nesten ikke vente til vi får bestilt og hengt dem opp. Men alt kan ikke gjøres på engang, og vi har lenge ventet på å få laget en pult som passet perfekt. Det var nemlig 1 cm for trangt til å kjøpe en standard pult, så konklusjonen ble at vi måtte bygge den selv. Senere i uken får dere se resultatet. Jeg er superfornøyd!



   

 • 03.11.2016
 • DIY - Sitteunderlag

  Du trenger: 
  - Rundpinne nummer 7
  - ca. 125 g garn u 100% ull 
  - Vaskemaskin/bøtte varmt vann 
  - Synål til garn
  - Salo

  Slik gjør du: 
  Legg opp 80 masker på rundpinne nummer 7. Strikk rettstrikk i 50-60 riller, alt ettersom hvor bredt du ønsker sitteunderlaget. 
  Når det er ferdig, fester du trådene ved å sy dem inn i strikketøyet. Deretter, legger du strikktøyet inn i vaskemaskinen, heller litt salo over og setter deretter maskinen på 60 grader. Dersom sitteunderlaget ikke er nok tovet i første omgang, kjører du det en gang til. 







  #DIY #Doityourself #hjemmelaget #sitteunderlag 

  Sitteunderlaget er av 100% ull og passer derfor perfekt til årets skisesong eller runddans på isen. 
  Ta med kakao på termosen og kvikklunsj i lomma! Nyt utetiden og hold varmen i stompen samtidig. 

  God fornøyelse! 

  Om meg

  inspirationbyme

  Inspiration by me er for deg som ønsker inspirasjon innenfor interiør, eller er på jakt etter et nytt DIY prosjekt. Her legges det ikke ut kompliserte stirkkeoppskrifter som er umulig å forstå, heller ikke uoppnåelig dyre interiørtips for hjemmet. Dette er bloggen for oss dødelige, som av og til kan drømme oss bort til det uoppnåelige, men stort sett holder oss innenfor budsjett. Bloggen passer også godt for deg som liker å strikke men ikke kan lese oppskrifter. Det kan nemlig ikke jeg heller, så jeg har vært hos mormor og fått dem oversatt til norsk.

  Søk i bloggen

  Kategorier



  Arkiv




  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no