Inspiration by me

- Design / Interior / DoItYourself -
 • 30.09.2016
 • DIY - fra standard til unik  Slettvoll er en av mine top tre favorittbutikker for møbler og interiør. Budsjettet mitt er derimot langt mer fan av IKEA, og jeg må derfor trikse og mikse med de forutsetningene jeg har. Missforstå meg rett, IKEA er også en favoritt, men det er utrolig kjedelig å ha lik innredning som alle andre. 

  Det er veldig lite som skal til for å endre looken på et møbel, og for dette prosjektet trenger du kun noen knotter/håndtak som passer med resten av interiøret og en drill. Vi valgte en type i sort skinn med gullknotter fra Bergersen. Og jeg elsker resultatet! Så mange har spurt om hvor kommodene er fra, og reaksjonen er lik hver gang jeg sier at de er fra IKEA og koster rett under tusenlappen per stk. 


   

   


   

 • 29.09.2016
 • Oppskrift - Tom Ka Gay

  Dette er for tiden min absolutte favorittrett! Bare denne uken, har Tom Ka Gay stått på menyen tre dager. 
  Det er rett og slett en smakseksplosjon i hver skje med denne magiske retten. 

  SLIK GJØR DU: 
  - Sett på en kjele med 1l vann og 2 terninger med hønsebuljong
  - Kutt kylling i terninger og legg bitene i en bolle. Skvis lime over bitene og krydre med salt og pepper 
  -  Kutt paprika, vårløk og chilli, og riv ingefær
  - Stek kyllingen med en god klump smør

  Når buljongen har blandet seg med vannet, tilsett kokosmelken og ca en- til en og en halv skje hot chili saus. Skvis 1-2 lime i suppen, og tilsett grønnsakene og kyllingen. Smak deg frem til den beste blandingen ved å tilsette mer ingefær, chilisuas eller lime ut ifra hva du måtte ønske dersom det trengs. 

  Suppen kan serves med nudler, og ikke minst korriander på toppen.   - Bon appetit - 

      

 • 28.09.2016
 • Sesong tips - Flanell
                                                                                                                                                                                                                                                                                   Bilder: Lexington/Kid/Slettvoll

  - flanell -
  Noe av det aller beste med høsten og kalde kvelder, må uten tvil være flanellsengetøy. I utgangspunktet er det utrolig deilig å sove med vinduet åpnet, men stort sett blir det altfor kaldt. Når flanellsengetøyet er på plass derimot, er det som å sove i en varm og god sky med frisk luft.

  Min favoritt om dagen er det grå/brune sengetøyet fra Lexington. Det er virkelig det mykeste og deiligste sengetøyet jeg noen sinne har sovet i. 

  1.Lexington 2.Princess 3.KID 4.Home&Cottage 5.Slettvoll 6.KID

   

   


   

 • 27.09.2016
 • My bedroom


   

  Det var ekstreme mengder med overbevisning som skulle til for at min bedre halvdel gikk med på å kjøpe en hvit fjærlampe til soverommet. Du skulle ha sett reaksjonen og ansiktsuttrykket da jeg foreslo det første gang, haha! Og svaret var som du sikkert kan se for deg: ¨aldri i livet!¨ Etter en god stund, klarte jeg å få han med på å deponere på den, for å se hvordan det ble i rommet. Jeg var helt overbevist om at hvite fjær kom til å bli en super kontrast til de ellers veldig store, rette og sorte møblene som prydet rommet. Enden på visa kan du jo se selv. Det ble en hvit fjærlampe på frøkna, og barsken syntes det ble ganske så ålreit selv.

  Og ja, det irriterer meg grønn at det har løsnet to strimler med paljetter på puten! Men jeg er så glad i den at den får bli i sengen inntil videre.    

 • 26.09.2016
 • weekly wanties - bedroom

  1 SLETTVOLL 2PRINCESS 3MILLAS BOUTIQUE 4LEXINGTON 5SLETTVOLL 6SLETTVOLL 7HM 8HM  9MILLAS BOUTIQUE 

  Sengetøy er en obsession of mine. Virkelig. Jeg ønsker meg nytt sengetøy til en hver tid og er sikker på at samboeren min kommer til å ta kvelertak på meg neste gang jeg nevner at jeg ønsker meg ett til. Med tiden har han riktignok innsett at kvalitetssengetøy ER bedre å sove i. Men han ser fortsett ikke poenget med sengesett nummer hundre-og-ørten. Og det kan jeg på sett og vis forstå. 

  For meg derimot, er sengetøy og et hyggelig soverom ekstremt viktig. Det beste som finnes er å kommer inn på et nyvasket soverom, med nyvasket sengetøy som lukter himmelsk. Og hvis du tenker på det, tilbringer du faktisk en tredjedel - eller i mitt tilfelle en fjerdedel - av livet i sengen. Bedre argument for å investere litt ekstra i godt sengetøy finner du ikke! 

   

      

 • 26.09.2016
 • Next week - The bedroom

  Kommende uke skal mitt absolutte favorittrom stå i fokus, nemlig soverommet. Hvis jeg kan velge, legger jeg meg mye heller i sengen, fremfor å sette meg i sofaen, når jeg skal se på film. Hvis ikke, blir dynen stort sett alltid med ut i sofaen. Det er ett eller annet med soverommet som gjør at jeg slapper av. Samtidig som mange kreative ideer klekkes ut på sengekanten. At soverommet er mitt favorittrom, henger nok sammen med at jeg er ekstremt glad i å sove, lese på sengen, ligge under dyna å se på tvserier, lese magasiner og ikkeminst ligge under den gode, myke, varme dynen generelt. Ironisk nok, har jeg til en hver tid underskudd på søvn og rekker stort sett aldri å lese utover ferier. Jeg ser riktignok på alle annonsene, headlinsene og oppsettet til magasinene, men det er en del av jobben min og kvalifiserer derfor ikke på lik linje. 

  Uansett, vil du neste uke få en utrolig god oppskrift på tom ka gay, et DIY prosjekt som forvandler den litt kjedelige IKEA kommoden til et Slettvoll-inspirert møbel og ikke minst en masse soveromsinspirasjon. 

  Ønsker deg en riktig god uke!

      

 • 24.09.2016
 • Bathroom inspo


  Bilder: printrest


  Mørk grå, svart, mur/sement, gull og slitt tre er for øyeblikket en drømmekombinasjon for badet. Skulle jeg ha pusset opp i dag hadde det uten tvil blitt med disse fargene og materialene. Jeg skulle så inderlig ønske at dusjhodet, blandebatteriet, dorullholderen og knottene var i messing/gullfarget. Og i dusjen, skulle jeg gjerne hatt svarte rullesteiner som kontrast til resten av gulvet. Hvite håndkler, mørke grå te-lyseholdere i glass og hvite duftlys hadde vært det perfekte avbrekket fra det mørke og harde. For ikke å snakke om et fantastisk speil med en tykk ramme rundt i rekved.    

 • 22.09.2016
 • Tips for sesongen

  - hjemmespa - 
  Med en fulltidsjobb, en deltidsjobb, håndball fire-fem ganger i uken, en samboer og et bredt nettverk som skal vedlikeholdes, er det lite tid til avslapping og rolige kvelder. Hjemmespa er derfor en ekstrem luksus, og en hellig time for min del. I utgangspunktet er jeg veldig tilhenger av hjemmespa hele året. Allikevel er det noe ekstra godt ved at luften begynner å bli kjølig, og at man kommer hjem litt frossen utpå kvelden. Levende lys, varmt vann og et glass rødvin er uslåelig i kombinasjon med hjemmespa når kuldegradene melder sin ankomst, og det er lite som får skuldrene til å senke seg mer. 

  Det aller beste med hjemmespa, må allikevel være å legge seg. Det er rett og slett lite som slår følelsen av å legge seg i nyvasket sengetøy, med silkemyk hud og hår som dufter helt fantastisk. Kroppen er hundre prosent avslappet, neglene er lakket både på fingre og tær, det er ingen død hud på kroppen og alle kriker og kroker føles rene og avslappet. 

  Hjemmespa er for meg hverdagsmagi!

      

   

 • 21.09.2016
 • My bathroom

  Nå nærmer det seg et halvt år siden vi flyttet inn i leiligheten, og det er fortsatt en del ting som mangler. Man pakker ut og innreder nitti prosent slik at man trives og ting ser bra ut, også glemmer man resten en stund. Vi mangler for eksempel fortsatt søppelkasse og hyller til såpe i dusjen. Hyllene har vi rikitgnok kjøpt, men de ligger fortsatt i en skuff. Hver eneste kveld, tenker jeg at de må skrus opp. Og hver eneste dag glemmer jeg det. Men sånn er det vel for alle som er i en flytteprossess. Man må bo seg til over lengre tid og ta ting litt som det kommer etterhvert. 

      

 • 20.09.2016
 • Oppskrift - Juice  Da vi kjøpte leilighet i våres, fikk vi blant annet en juicemaskin i innflytningsgave av svigers. I utgangspunktet ønsket vi oss en fin liten elektrisk sitruspresse etter den forrige tok kvelden, men da de troppet opp på døren med en gigantisk juicemaskin fikk jeg virkelig øynene opp for å lage hjemmelaget juice. I utgangspunktet syntes jeg alle juiceoppskrifter høres veldig skumle ut. Men etter å ha testet et par, har jeg skjønt at det er så utrolig mye godt man kan lage. Og derfor ønsker jeg nå å dele min absolutte favoritt om dagen.

  Prosessen er enkel, du skreller alle ingrediensene, foruten eplene. Disse kan du ha skallet på, men du må ta vekk frøene og kvisten. Kutt opp frukten og legg alle bitene i maskinen og la den gjøre jobben for deg. Og vips, har du hjemmelaget god juice, uten noen form for tilsetningsstoffer og annet tull.  

  TIPS: Ha alle ingrediensene i kjøleskapet! Da blir juicen kald med engang. Det er ikke til å stikke under en stol at den smaker aller best kald.

  God juicing! 

   

   

 • 19.09.2016
 • WEEKLY WANTIES - BATHROOM  1. HM 2. SLETTVOLL 3. BLOOMINGVILLE 4.BLOOMINGVILLE 5. BLOOMINGVILLE 6. VOLUSPA 7. VOLUSPA 8. HM 9. RITUALS

  Jeg har lenge hatt dilla på denne fantastiske fine sjøgrønn/blå fargen jeg ikke helt klarer å definere. Den er ikke turkis, blå eller grønn, men en god blanding av alle sammen. For ikke å snakke om gull! Jeg er obsessed. Spesielt i kombinasjon med sort! 

  Badet skal etter min mening ha en følelse av spa, med avslapping og rolig behag. For min del, er det derfor et must med stearinlys, duftlyd og duftpinner. Det er rett og slett himmelsk å tenne lysene, sette på noe rolig og avslappende musikk og ikke minst ta med seg et glass rødt inn på badet en fredags kveld. Da kommer virkelig roen over meg og helgen kan ringes inn. 

   

   

   

   

 • 18.09.2016
 • Next week  I mitt første innlegg, skrev jeg at det for meg er i detaljene magien ligger. Et rom kan forvandles kun ved hjelp av noen puter, pledd, telyseholdere og blomster eller grønne planter, og jeg personlig mener det er detaljene som gir rommet liv og personlighet. I mine øyne, kan hvem som helst kjøpe de nyeste trendmøblene og plassere dem i et rom. Men måten du velger å kombinere detaljene på, er enestående for ditt hjem og din/deres personlighet. 

  Sist men ikke minst, skaper detaljene varme og hygge. Et rom uten detaljer ville for min del blitt veldig sterilt og trist. 
  Derfor, tenkte jeg det var på tide å vise frem detaljene fra oppgraderingsprosjektet mitt på hytta, som en fin avslutning på uken. 

  Neste uke er det baderommet som vil stå i fokus her på bloggen,
  med avbrekk av sesongens tips og ikke minst en latterlig deilig oppskrift på hjemmelaget juice.    

 • 17.09.2016
 • Hytte inspo  Etter jeg oppgraderte det ene soverommet på hytta, har det klødd i fingrene etter å forsette på flere rom. Det er så utrolig lite som skal til for å løfte inntrykket, og det finnes så utrolig mye inspirasjon der ute! For øyeblikket er jeg obsessed med mørk beis i brun/grå sammen med brun, beige og grå. Skogsgrønn er også en favoritt på hyttefronten om dagen, og jeg har så lyst til å få sydd noen puter og gardiner i grønne toner, gjerne i ruter, kobinert med brunt og grått. 

  På denne tiden av året, er det helt klart flanell, ull og saueskinn som står øverst på ønskelista når det gjelder stoff og tekstil. 

  God inspirasjon, og ikke minst, god lørdag!   

 • 17.09.2016
 • Oppskrift - Brytebrød  Denne oppskriften er helt fantastisk! Siste utgave av Maison Mat&Vin inspirerte meg til å prøve denne herligheten av en rett, og det er liten tvil om at jeg skal lage dette flere ganger. Sideretter passer perfekt til supper og gryter, eller eventuelt som kveldskos eller sammen med ost.

  SLIK GJØR DU: 
  Skjær brødet i skiver på kryss og tvers, man ikke skjær helt gjennom. La brødet henge sammen i bunn. Rør smør, hvitløk og urter sammen. 
  Fyll deretter brødet med urtesmør, ost og sprøstekt bacon, før du setter det i ovnen på 220 grader. La brødet stå inne til osten har smeltet godt. 

  Bon appetit!

 • 16.09.2016
 • DIY: Fjærpinner

   

  DU TRENGER:
  Saks
  Fjær
  Grener
  Sort ståltråd
  Hansker 
  Limpistol (kan lage uten) 
  For å få tak i pinner, gikk jeg rett og slett ut i skogholtet rett utenfor å plukket meg noen kvister. Det finnes gode alternativer på de fleste blomsterbutikker. Eventuelt går det an å bruke falske grener fra f.eks. IKEA eller andre interiørbutikker. Personlig er jeg veldig glad i det ekte, og ble veldig fornøyd med resultatet av de jeg fant ute i naturen. 

   

  SLIK GÅR DU FERM: 
  Dersom du plukker grener selv, kan det være lurt å klippe av bladene som sitter på grenene. Du kan selvfølgelig la de være på, men da burde du også ha vann i vasen dersom bladene ikke skal visne. 

  Deretter fester du fjærene der du måtte ønske, ved å surre ståltråd rundt fjæren og kvisten som dette: 

  Fjærene sitter i utgangspunktet godt nok allerede. Dersom du allikevel vil forsikre deg om at de ikke faller av eller endrer posisjon dersom noen dulter borti kreasjonen, kan du i tillegg bruke en limpistol for å feste de enda bedre. Jeg kjøpte min på Søstrene Grene for ca 150,- inkludert lim. 

  Når du har festet ønsket mengde med fjær, stiller du grenene i ønsket vase. Jeg ville ha en stor glassvase til gulvet, men det er absolutt mulig å lage mindre varianter som passer på bordet eller en kommode. 


  Lykke til med prosjektet! 

 • 04.09.2016
 • Det er ikke så mye som skal til!
   

  Mine fingre har lenge klødd etter å få gi familiehytten en real make over. Denne helgen fikk jeg endelig anledning til å boltre meg på det ene soverommet!
  Og vet du hva? Det er ikke så mye som skal til! Totalt har dette prosjektet kostet meg ca syv timer og i underkant av fire tusen kroner. Nå skal det vel og merke nevnes at reinsdyrskinnet, fugleburdet og telyseholderne med stjerner på, ikke er inkludert i regnestykket. Dette fikk nytt liv på hytta, etter å ha levd i boden over en lengre periode. 


  For å være helt ærlig, mener jeg at magien ligger i detaljene. Men nå er det også slik at jeg er godt over gjennomsnittet interessert og ikke minst ekstremt utålmodig og vil ha alt på plass med engang! Dersom budsjettet er noe strammere, du ikke er like opptatt av detaljene som meg eller rett og slett ønsker å ta litt og litt av gangen, kommer man allikevel ekstremt langt med disse tre stegene.     

  Veldig mye i dette rommet ble gjort med engang møblene fikk et strøk med mørk beis. Kontrasten mellom møblene og resten av rommet løftet intrykket på rommet ekstremt. Når lampene og sengetøyet ble likt på alle sengene, fikk rommet en langt ryddigere og ekslusiv finish sammenlignet med de tre forskjellige
  60-talls lampene og barnesengetøyet som lå på fra før.    

   

   

   

   

   

   

  Om meg

  inspirationbyme

  Inspiration by me er for deg som ønsker inspirasjon innenfor interiør, eller er på jakt etter et nytt DIY prosjekt. Her legges det ikke ut kompliserte stirkkeoppskrifter som er umulig å forstå, heller ikke uoppnåelig dyre interiørtips for hjemmet. Dette er bloggen for oss dødelige, som av og til kan drømme oss bort til det uoppnåelige, men stort sett holder oss innenfor budsjett. Bloggen passer også godt for deg som liker å strikke men ikke kan lese oppskrifter. Det kan nemlig ikke jeg heller, så jeg har vært hos mormor og fått dem oversatt til norsk.

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no