Inspiration by me

- Design / Interior / DoItYourself -
 • 22.02.2017
 • Blue dream
  Bilder: Fra finnannonsen som du finner her | #interiør #inspirasjon #kjøkken #soverom #blått 

  Jeg titter ofte på leiligheter på Finn.no av ren og skjær nysgjerrighet. Og det er rene gullgruven til inspirasjon! Denne leiligheten for eksempel, gjorde at jeg nesten fikk lyst til å dra på visning igjen, til tross for at vi kjøpte for litt under et år siden. Jeg har ekstremt lyst til å male stuen og kjøkkenet i samme blåfarge og fantaserer meg bort med tanken. Dessverre, måtte vi ha byttet kjøkkenet hvis veggene skulle blitt blå, så det er rimelig uaktuelt for han jeg bor med.

  Men det stopper ikke meg fra å drømme. Jeg drømmer om et hvitt kjøkken, med hvite fliser helt opp til taket over kjøkkenbenkene. Jeg drømmer også om en lyseblå stol fra home&cottage som er så lekker at jeg nesten ikke klarer å holde fingrene fra fatet. Den er så fin, og jeg vurderer faktisk å kjøpe den selvom det ikke blir blå vegger eller hvitt kjøkken. Lyseblå kan være superlekkert til grått og brun/sort også, så det er egentlig ingenting i veien for å ha den i leiligheten slik den er nå.

   

 • 15.02.2017
 • ALL THE MEMORIES FLOODING BACK

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Etter første året i typiske dorms, ble dette mitt nye hjem de siste to årene i Manchester. Vi var superheldige! I Manchester er nemlig alle leilighetene polstret med vegg-til-vegg tepper på gulvene, vasker som skiller på kalt og varmt vann i stedet for å ha blandebatteri, og isolasjon kan du bare glemme. Så da vi kom over denne herligheten som ble bygget når vi var å så på den, var vi utrolig glad. Vi fikk overtalt land lorden til å ha parkett/laminat i alle rom og ikke minst sette inn blandebatteri til alle vaskene! Utgangspunktet var i hvertfall utrolig fint da vi flyttet inn.

   

  På mange måter vil jeg si det var her jeg vokste opp. Jeg dro fra familie, kjæreste, venner og det kjente, til en by jeg aldri hadde besøkt, uten noen jeg kjente og uten egentlig å kunne språket. Klart jeg forsto engelsk, men snakke hold jeg meg foruten så godt det lot seg gjøre. Her ble jeg selvstendig på en helt annen måte enn før. Jeg fikk input fra mennesker over hele verden som gav meg muligheten til å se ting på en annen måte og fra flere sider. Her lærte jeg et nytt språk, nye måter å kommunisere på og nye måter å uttrykke meg på. Jeg tok lappen her, fullførte en Bachelor her og etablerte et liv jeg savner hver eneste dag. Misforstå meg rett, jeg ville aldri byttet tilbake nå, men det er allikevel noe spesielt med det. Og Manchester er like 'hjemme' som Oslo.

 • 13.02.2017
 • a hidden treasure in manchester

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  For sånne som meg, som elsker perler og dill, finnes det et lite skattekammer i Manchester som er helt magisk! Den lille fantastiske oasen av en butikk ligger inn på Affleck's Palace, et noe spesielt og annerledes senter hvor du bokstavelig talt får tak i all things weird. Etter jeg flyttet hjem igjen til Norge, har jeg aldri besøkt Manchester uten å titte innom. Det er definitivt blitt en ting jeg må gjøre når jeg er her, og jeg finner alltid så utrolig mye fint og ikke minst en masse, masse inspirasjon. Denne gangen var intet unntak, og når jeg tilslutt var ferdig hadde det gått en time og samboern begynte å bli meget utolmodig til tross for at han satt på en bar nede i veien. 

 • 13.02.2017
 • Welcome to Manchester

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Planen var egentlig å oppdatere dere flere ganger daglig og dele en masse inspirasjon fra denne fantastiske byen som en gang var mitt hjem. Men så fant vi aldri noe adapter, og med en data tom form strøm ble det vanskelig. Bedre sent enn aldri er det noe som heter, og denne uken blir derfor fylt med inspirasjon fra denne fantastiske byen. Men først, skal vi ut å nyte de siste timene i strålende solskinn før vi vender snuten tilbake mot Oslo. 

  Ha en fin dag! 

   

 • 08.02.2017
 • Adding some red details to your interior  Årets farge, rødt, har blitt testet ut i heimen. Riktignok på en veldig forsiktig og midlertidig måte. Jeg gikk rett og slett til innkjøp av en haug røde roser, og plasserte de rundt omkring, som blikkfang i en ellers fargeløs leilighet. Og jeg må ærlig innrømme at det er ganske så trivelig. Nå skal det sies at jeg elsker blomster og planter. Det skal også innrømmes at jeg mest sannsynlig ikke kommer til å adoptere fargen til hverdags. Men kanskje til jul. Kanskje!

  Det finnes mange fine nyanser og kombinasjoner av fargen, men med mindre det er velursofaen til Eilsersen, er det nok blått og grønt som får innpass i det ellers fargeløse hjemmet vårt.

 • 07.02.2017
 • Transformation Tuesday

  FØR: 

  ETTER:   Bilder: fra prospektene til leiligheten | #kjøkken #føretter #oppussing #interiør #inspirasjon #kjøkkeninspirasjon


  Kjøkkenet var i utgangspunktet på et eget rom, og jeg er så uendelig takknemlig for at de vi kjøpte av slo ned veggen og lagde en åpen kjøkken/stue løsning. Det var faktisk kjøkkenet som gjorde at vi falt for leiligheten. Den mørke treplaten mot det grå kjøkkenet og den fantastiske kjøkkenøya var midt i blinken og utrolig lekkert. Og ikke minst det lyse gulvet! Jeg har egentlig alltid sett for meg en leilighet med mørke, mørke brun parkett som hjemme hos mamma. Men da vi så denne leiligheten med det fantastiske lyse og pene gulvet ble jeg overbevist om at det er lyst som gjelder! Spesielt med tanke på et farget kjøkken og det faktum at vi er glad i mørke møbler. 

 • 06.02.2017
 • Winter Wonderland

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne helgen har vært magisk. Vi har passet verdens aller fineste og beste hund, og jeg har så ekstemt hjertesorg nå som hun har blitt hentet. Livet blir på alle måter komplett med en voffs i hus, og hadde det ikke vært for samboeren, og forsåvidt en urealistisk hektisk hverdag, hadde jeg frest avgårde og skaffet meg en hund for lengst. Det er ingen tvil om at jeg skal ha en på et tidspunkt, og jeg skal ærlig innrømme at jeg drømmer om det hver enste dag. 

  Sneen meldte sin ankomst i helgen også, så det å traske rundt i skog og mark med verdens beste turkamerat i fantastiske hvit omgivelser har vært helt fantastisk. Det aller beste er allikevel å komme inn igjen, fyre i peisen og legge seg på gulvet med en pelsdott i armene. 

 • 02.02.2017
 • Green delightfulness


  Bilder: unsplashed & weheartit

  Egentlig, har jeg alltid foretrukket blomster fremfor andre planter. Men den siste tiden, har grønne planter virkelig vokst frem som en stor favoritt. Jeg er fullt klar over at det høres helt dust ut, men grønne planter gir meg rett og slett en indre ro som er utrolig behagelig. Spesielt etter en periode som julen, hvor alle rom er fylt til randen med glitter, fjær, sløyfer og kuler. Nå er stuen preget av grått sort og hvitt, med flere grønne innslag i form av planter. Uten de grønne plantene ville det sett veldig trist ut hjemme akkurat nå, men det er så fantastisk deilig med et nedtonet interiør etter julens prangende tilstedeværelse.

 • 01.02.2017
 • Passionate red


  Bilder: weheartit & unsplashed

  Fargerike har lansert rødt som årets farge på interiørfronten, og sier i pressemeldingen at moteverdenen, designere og de store interiørmessene peker mot nyanser av rødt i år. Personlig, er jeg både særdeles skeptisk men også nysgjerrig. Jeg er nemlig blant dem som ikke fører rød jul i heimen, og syntes fargen er forstyrrende og slitsom i interiøret. Det er riktignok når jeg tenker på den typiske rødfargen fra filtrøde dorull-nisser. Derimot, er jeg langt mer tilbøyelig til den dype røde fargen som skaper en lun og behagelig stemning til et ellers fargeløst hjem preget av svart, hvitt og grått.

  Etter å ha trollet nettet etter inspirasjon for røde detaljer til hjemmet, falt jeg pladask for en rød veloursofa (!!) fra Eilsersen og fikk umiddelbart lyst til å gjøre om hele stua. Naturlignok blir det ikke ny sofa, spesielt ikke en trendsofa til mange tusen kroner, men det er lov å drømme!

  Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er like skeptisk eller negativ lenger. Et hjem fylt med røde roser og friske epler er noe jeg rett og slett kan se for meg at er veldig hyggelig. Noen mørke røde velour puter kunne faktisk fått plass i sofaen sammen med de hvite og sorte også. Kanskje samboeren til og med får viljen sin neste år med flere røde detaljer i julepynten. Selvfølgelig så lenge det er en veldig mørk og dyp variant av fargen.

  Om meg

  inspirationbyme

  Inspiration by me er for deg som ønsker inspirasjon innenfor interiør, eller er på jakt etter et nytt DIY prosjekt. Her legges det ikke ut kompliserte stirkkeoppskrifter som er umulig å forstå, heller ikke uoppnåelig dyre interiørtips for hjemmet. Dette er bloggen for oss dødelige, som av og til kan drømme oss bort til det uoppnåelige, men stort sett holder oss innenfor budsjett. Bloggen passer også godt for deg som liker å strikke men ikke kan lese oppskrifter. Det kan nemlig ikke jeg heller, så jeg har vært hos mormor og fått dem oversatt til norsk.

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no