Inspiration by me

- Design / Interior / DoItYourself -
 • 15.02.2017
 • ALL THE MEMORIES FLOODING BACK

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Etter første året i typiske dorms, ble dette mitt nye hjem de siste to årene i Manchester. Vi var superheldige! I Manchester er nemlig alle leilighetene polstret med vegg-til-vegg tepper på gulvene, vasker som skiller på kalt og varmt vann i stedet for å ha blandebatteri, og isolasjon kan du bare glemme. Så da vi kom over denne herligheten som ble bygget når vi var å så på den, var vi utrolig glad. Vi fikk overtalt land lorden til å ha parkett/laminat i alle rom og ikke minst sette inn blandebatteri til alle vaskene! Utgangspunktet var i hvertfall utrolig fint da vi flyttet inn.

   

  På mange måter vil jeg si det var her jeg vokste opp. Jeg dro fra familie, kjæreste, venner og det kjente, til en by jeg aldri hadde besøkt, uten noen jeg kjente og uten egentlig å kunne språket. Klart jeg forsto engelsk, men snakke hold jeg meg foruten så godt det lot seg gjøre. Her ble jeg selvstendig på en helt annen måte enn før. Jeg fikk input fra mennesker over hele verden som gav meg muligheten til å se ting på en annen måte og fra flere sider. Her lærte jeg et nytt språk, nye måter å kommunisere på og nye måter å uttrykke meg på. Jeg tok lappen her, fullførte en Bachelor her og etablerte et liv jeg savner hver eneste dag. Misforstå meg rett, jeg ville aldri byttet tilbake nå, men det er allikevel noe spesielt med det. Og Manchester er like 'hjemme' som Oslo.

 • 13.02.2017
 • Welcome to Manchester

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Planen var egentlig å oppdatere dere flere ganger daglig og dele en masse inspirasjon fra denne fantastiske byen som en gang var mitt hjem. Men så fant vi aldri noe adapter, og med en data tom form strøm ble det vanskelig. Bedre sent enn aldri er det noe som heter, og denne uken blir derfor fylt med inspirasjon fra denne fantastiske byen. Men først, skal vi ut å nyte de siste timene i strålende solskinn før vi vender snuten tilbake mot Oslo. 

  Ha en fin dag! 

   

 • 06.02.2017
 • Winter Wonderland

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne helgen har vært magisk. Vi har passet verdens aller fineste og beste hund, og jeg har så ekstemt hjertesorg nå som hun har blitt hentet. Livet blir på alle måter komplett med en voffs i hus, og hadde det ikke vært for samboeren, og forsåvidt en urealistisk hektisk hverdag, hadde jeg frest avgårde og skaffet meg en hund for lengst. Det er ingen tvil om at jeg skal ha en på et tidspunkt, og jeg skal ærlig innrømme at jeg drømmer om det hver enste dag. 

  Sneen meldte sin ankomst i helgen også, så det å traske rundt i skog og mark med verdens beste turkamerat i fantastiske hvit omgivelser har vært helt fantastisk. Det aller beste er allikevel å komme inn igjen, fyre i peisen og legge seg på gulvet med en pelsdott i armene. 

 • 30.01.2017
 • Fremover  De første tre ukene av dette året har vært ekstremsport. Det har vært utrolig mye å gjøre på kontoret, jeg har hatt en god del vakter i butikken, håndballen er i gang for fult og jeg har så vidt overlevd de første ukene med hodet over vann. Bokstavelig talt all tid har gått med til jobbing, tid i hallen eller de altfor få timene med søvn. Og det har egentlig vært veldig fint. For nå kan jeg virkelig reise med god samvittighet. For reise skal jeg, og du skal få være med. Innen inngangen av mai skal fem land krysses av på kartet og jeg gleder meg enormt til noen uker og dager med etterlengtet ferie og lave skuldre.

  I tillegg til tre kaotiske uker, har jeg planlagt innhold til bloggen fremover. I stedet for å legge ut noe halvveis, var det mye bedre å planlegge for fremtiden og la postingen vente til kaoset hadde senket seg litt.

  Fremover blir det naturlignok mye interiør med oversikt over de nyeste trendene, før/etterbilder av leiligheter som har fått en ekstrem make over, 10 favoritter til hjemmet, mood boards og masse annen inspirasjon. Flere DIY prosjekter og matretter skal legges ut, og sist men ikke minst skal dere få være med på reise.

 • 14.12.2016
 • Gaveideer til han


  Av en eller annen grunn, syntes jeg det er utrolig vanskelig med gaver til gutter. Jenter er så enkelt! Vi bruker så mye nips og blir så facinert av de minste ting, som utrolig kule kopper eller en fantastisk fin neglelakk. Gutter derimot er litt vanskeligere å begeistre, og fine gaver er ofte veldig dyre. Jeg har allikevel funnet frem noen ideer som kan skaleres opp og ned i pris etter ønske, og håper du kan få litt inspirasjon hvis du står fast på guttegavene. 

  Reiser er også en klassiker. Eller opplevelser av noen slag. Tidligere i år, fikk samboern billetter til Liverpool-kamp på hjemmebane, og han er fortsatt i ekstase for turen som kommer i februar. Nå skal det sies at mannen er godt over gjennomsnittet interessert i fotball, men det finnes jo absolutt andre opplevelser herrene kan sette pris på.    

 • 11.12.2016
 • Velkommen hjem til tante  Denne helgen rundes av med litt juleinspirasjon. Forrige helg var jeg nemlig hjemme hos tante og knipset bilder, og her kommer et lite utvalg som kanskje kan inspirere deg til nye måter å pynte på. Selv blir jeg hvertfall veldig inspirert av å se andres mesterverk, og håper du gjør det også. 

  God tredje søndag i advent!    

   

 • 05.12.2016
 • Gaveideer til henne


  Jeg elsker å handle julegaver, og til jenter er det så utrolig mye fint, hyggelig og kult man kan kjøpe. Om det er til venninner eller familiemedlemmer så er det utrolig enkelt å gjøre noe enkelt veldig hyggelig. Noe så enkelt som pent undertøy fra H&M, kan pakkes inn i en pen boks med silkepapir, og vipps har du en utrolig fin og hyggelig gave som ikke nødvendigvis ruinerer lommeboken. familiemedlemmer   

 • 04.12.2016
 • 2. søndag i advent

  Det er andre søndag i advent og vi har akkurat kommet hjem fra pinnekjøttmiddag hos mamma. Det andre lyset på adventsbrettet er tent, og her er det snart klart for julefilm på storskjermen. I helgen, har jeg vært hos både mamma og tante for å ta en haug med bilder. Nå ligger det masse fin inspirasjon som snart er klart til å deles, og frem mot jul vil dere få ideer til dekking av bord, desserter og spiselige DIYs, julepynt i heimen og hyggelige julesanger. 

  Stjernesludd av London Philharmonic Orchestra er noe av det beste jeg har hørt på lenge, men ettersom jeg ikke klarte å finne den på youtube (???), så deler jeg versjonen til Kurt Nilsen. Du finner derimot den fantastiske versjonen på spotify her

  God andre søndag i advent.    

 • 10.11.2016
 • Ukens sesongtips


  Bilder: printrest 

  Etterhvert, har jeg forstått at julen for mange forbindes med evig mas og stress. Personlig, har jeg veldig liten forståelse for dette fordi jeg kun forbinder julen med fantastiske tradisjoner, ubeskrivelig stemning og en god porsjon magi på toppen. Mamma har i senere tid gitt uttrykk for at jeg har enormt høye forventninger. Selv, velger jeg å spille ballen tilbake og ber henne takke seg selv. For hvordan kan man ikke ha skyhøye forventninger til julen når man har vokst opp med en magisk desember fra man kom til denne verden?
   

  Nå er det verdt å nevne at gavene ikke er det jeg har skyhøye forventinger til. Heller alle de andre dagene i desember, som er fylt med julebrus, julegodt, julemat, julemusikk, julefilmer, fyr i peisen, fantastisk pynt, levende lys, twinklylights, glitter, fjær, venner og familie. For meg forbindes desember med glede, generøsitet, kreativitet, samhold og nærvær. Hvordan kan man ikke se magien i en så fantastisk måned?
   

  Jeg tror mye henger sammen med at veldig mange er flinke til å utsette ting og rett og slett er mindre gode til å planlegge når det kommer til desember. Misforstå meg rett, jeg har full forståelse for tidsklemma og andre prioriteringer, men allikevel er det mye som kan gjøre desember langt mindre hektisk. Selv har jeg en fulltidsjobb, en deltidsjobb, spiller håndball 3-4 ganger i uken og pleier samboerskap, vennskap og familie. Jeg forstår at du ikke har tid! Men allikevel får jeg det til. Fordi jeg ikke ønsker at noe skal ødelegge min fantastiske desember.
   

  Så her kommer altså ukens sesongtips? fiks julekalenderen i helgen og ikke vent til lørdag 26. November når alle andre løper rundt som gale for å ordne det. 27. November er første søndag i advent, så bruk heller denne lørdagen til å hente frem julepynten, børste støv av pepperkakeoppskriften og finn frem den indre julestemningen! Og hvorfor ikke gjøre unna julegavehandelen også? Selv har jeg kjøpt inn nesten alle julegavene for i år. Jeg mangler kun to, i tillegg til småtingene jeg lager ved siden av. Og vet du hva? Det er helt fantastisk! Da kan jeg kose meg gløgg når desember banker på døren. Da kan jeg heller kose meg hjemme med julemusikk og innpakking, i stedet for å banne i kø på et kjøpesenter, hvor person nummer hundre dulter borti fordi det rett og slett er FOR mange samlet på ett og samme sted.

   

 • 07.11.2016
 • weekly wanties - bedroom  1 HER 2 HER 3 HER 4 HER 5 HER 6 HER 7 HER 8 HER 

  Jeg drømmer om å male soverommet i fargen minty breeze. Samboeren min får pusteproblemer når jeg nevner maling, men jeg har veldig, veldig lyst! Jeg klør også i fingrene etter å få hengt opp bilder og fullført alle detaljene på soverommet. Nå er det virkelig ikke mye som gjenstår, men det er allikevel detaljene som skaper helheten, og de er virkelig ikke på plass enda.

  Fra Desenio, har jeg plukket ut en masse bilder som skal opp på veggen over pulten. Jeg tror disse kommer til å gjøre hele rommet! De har så utrolig mange kule print, og jeg kan nesten ikke vente til vi får bestilt og hengt dem opp. Men alt kan ikke gjøres på engang, og vi har lenge ventet på å få laget en pult som passet perfekt. Det var nemlig 1 cm for trangt til å kjøpe en standard pult, så konklusjonen ble at vi måtte bygge den selv. Senere i uken får dere se resultatet. Jeg er superfornøyd!   

 • 23.10.2016
 • home away from home

  Forrige helg var vi på Yogaweekend på Norefjell, og ble helt tatt på senga av hvor fint rom vi fikk! Dette måtte naturligvis deles, og jeg har knipset noen bilder til dere. Det første som møtte oss i gangen, var nydelige fliser med varme i gulvet. Deretter oppdaget vi peisen i stua, før overraskelsen var komplett med badekar(!!) på soverommet. 

  For min del, har det vært ekstremt mye den siste tiden. Egentlig litt for mye. Så det å komme opp på fjellet til dette rommet var avslappende i seg selv. Yoga og spa hjalp naturlignok veldig mye det også, men rommet var definitivt en wow-faktor som bidro til det lille ekstra.    

 • 16.10.2016
 • Yin & Yang  Denne helgen har vært tilbrakt på Norefjell med to fantastiske frøkner, masse yoga, spa og god mat. Needles to say, men det har vært umåtelig deilig og ikke minst balsam for sjelen. Vi har alle hatt noen hektiske måneder og trengte virkelig en helg med total avslapning og en pause fra hverdagen. 

  Vi har bodd på et fantastisk nydelig hotellrom i helgen, og jeg har knipset bilder som jeg tenkte å dele med dere i løpet av kommende uke. Med badekar på soverommet og en baderomsvask av stein, var det absolutt ingenting å sette fingeren på. 

  Neste uke er det kjøkkenet som står for tur her på bloggen. Som vanlig, deler jeg ukens ønskeliste, og denne gangen for kjøkkenet. Dere vil få en supergod oppskrift på horn med fyll, ukens sesongtips og masse, masse kjøkken inspirasjon.    

 • 09.10.2016
 • Sneak peak of next week  Neste uke blir helt magisk! Det blir riktignok ekstremt hektisk, med håndballkamp mandag og tosdag, håndballtrening onsdag og jobb i butikken etter en full dag på kontoret på tirsdag. Men når fredag kommer, da har jeg fri! Neste helg, skal jeg og et par venninner på Yoga Weekend på Norefjell, og jeg klarer nesten ikke vente. Sprø, kald, god høstluft på fjellet, fantastisk god mat, spa, yoga, rødvin og gode venninner er bare noen av tingene som venter for neste helg, i tillegg til en kort arbeidsuke. 

  -

  Neste uke er det et helt fantastisk rom som står i fokus her på bloggen, nemlig garderoben, også kjent som walk in closet. Jeg lærer deg hvordan du lager makramearmebånd, deler en supergod juiceoppskrift og som vanlig masse inspirasjon.    

 • 02.10.2016
 • Hello October

  For et vær, for en dag og for en årstid! 

  Hvis noen spør hvilken årstid som er min favoritt, er svaret sommer, dersom jeg ikke tenker meg om. Men desember er årets beste måned, påsken er årets beste uke og 17. mai er årets beste dag. Det er lite som slår følelsen av vårsolen som titter frem og minner oss på at sommeren er på vei. Men det er også like magisk med høst. Når hele landet males i en varm fargeskala og solen fortsatt varmer mens luften er kjørlig og frisk. 

  Vi har tilbrakt dagen ute med hver vår bok, grillpølser og et upåklagelig deilig vær. 
  Rett og slett terapi for skjelen. 

  -

  Neste uke er det stuen som vil stå i fokus her på bloggen. I tillegg, får du en god oppskrift på Chai Latte, et DIY prosjekt som oppgraderer kjedelige terrakottapotter og ikke minst en masse inspirasjon.    

   

 • 26.09.2016
 • Next week - The bedroom

  Kommende uke skal mitt absolutte favorittrom stå i fokus, nemlig soverommet. Hvis jeg kan velge, legger jeg meg mye heller i sengen, fremfor å sette meg i sofaen, når jeg skal se på film. Hvis ikke, blir dynen stort sett alltid med ut i sofaen. Det er ett eller annet med soverommet som gjør at jeg slapper av. Samtidig som mange kreative ideer klekkes ut på sengekanten. At soverommet er mitt favorittrom, henger nok sammen med at jeg er ekstremt glad i å sove, lese på sengen, ligge under dyna å se på tvserier, lese magasiner og ikkeminst ligge under den gode, myke, varme dynen generelt. Ironisk nok, har jeg til en hver tid underskudd på søvn og rekker stort sett aldri å lese utover ferier. Jeg ser riktignok på alle annonsene, headlinsene og oppsettet til magasinene, men det er en del av jobben min og kvalifiserer derfor ikke på lik linje. 

  Uansett, vil du neste uke få en utrolig god oppskrift på tom ka gay, et DIY prosjekt som forvandler den litt kjedelige IKEA kommoden til et Slettvoll-inspirert møbel og ikke minst en masse soveromsinspirasjon. 

  Ønsker deg en riktig god uke!

      

  Om meg

  inspirationbyme

  Inspiration by me er for deg som ønsker inspirasjon innenfor interiør, eller er på jakt etter et nytt DIY prosjekt. Her legges det ikke ut kompliserte stirkkeoppskrifter som er umulig å forstå, heller ikke uoppnåelig dyre interiørtips for hjemmet. Dette er bloggen for oss dødelige, som av og til kan drømme oss bort til det uoppnåelige, men stort sett holder oss innenfor budsjett. Bloggen passer også godt for deg som liker å strikke men ikke kan lese oppskrifter. Det kan nemlig ikke jeg heller, så jeg har vært hos mormor og fått dem oversatt til norsk.

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no