Inspiration by me

- Design / Interior / DoItYourself -
  • 17.12.2016
  • DIY - Konditorkake



    Det er overraskende enkelt å lage kaker som ser utrolig fancy og avanserte ut, og i dette innlegget tenkte jeg å dele et eksempel med dere. 
    Dersom ferdigkaker gjør livet enklere, kan man bruke det også, men jeg er veldig, veldig glad i Brooklyn Blackout-kake fra The Hummingbird Bakery og sverger til denne oppskriften. Jeg jukser derimot, fordi kremen rundt er sjokoladetoppingen til browniesen, og fyllet er bringebær i stedet for sjokolade. Oppskriftene til kaken og toppingen finner dere nederst i innlegget, og hvordan jeg har gått frem med pyntingen kommer her: 

    Det første du må gjøre, er å finne et tema. Jeg valgte et vintertema og guider deg gjennom hvordan du kan lage denne varianten. 
    Når tema er valgt, tenker du ut elementer som kan være fine og har alt klart til pyntingen. Mine valg falt på stjerner i forskjellige størrelser, Bueno, Makroner, små marshmallows, et melkehjerte, snefnugg, og hvite små kuler. Sjernene lagde jeg selv, og til det trenger du følgende: 

    Pensel 
    Fondant
    Matglitter 
    Stjerneformer
    Fondantruller (kjevle eller vinflaske funker fint) 

    SLIK GJØR DU: 
    Rull ut fondanten til du har den tykkelsen du ønsker. Press deretter ut stjerne etter ønsket mengde, og legg dem i fryseren. 
    Når du er ferdig med resten av kaken, tar du de ut av fryseren og pensler de med matglitter slik at de får en skimmereffekt. 
    Nå er de klare til å brukes. 





    Når du har alle elementene dine klarer, stapper du de rett og slett på kaken i den rekkefølgen du ønsker. 
    NB! Det kan være lurt å støtte opp de høye elementene med tannpirker. 

    SLIK GJORDE JEG: 


    - SJOKOLADEKAKE -

    du trenger: 
    100g romtemperert, usaltet smør
    260g sukker
    2 egg
    1/4 ts vaniljeekstrakt 
    45 g kakaopulver 
    3/4 ts bakepulver
    3/4 ts natron
    en klype salt
    170g hvetemel
    1,6 dl helmelk 

    Slik gjør du: 
    Ha smøret og sukkeret i en kjøkkenmaskin og kjør til en lett og luftig konsistens. Tilsett eggene ett og ett om gangen, og bland godt. Demp til lav hastighet før du tilsetter vaniljeekstrakt, kakaopulver, bakepulver, natron og salt og bland alt sammen godt. Tilsett deretter halvparten av melet, all melken og resten av melet. 
    Fordel kakedeigen i en høy rund kakeform med liten diameter, men husk å smøre formen først! 

    Stek kaken i ovnen på 170 grader i ca en time. 

    -  SJOKOLADEKREM - 

    200 g siktet melis
    75 g romtemperert usaltet smør
    30 g siktet kakaopulver 
    150 g kald kremost

    Slik gjør du:
    Bland melis, smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet. Tilsett deretter kremosten og øk hastigheten. Den er ferdig når den er luftig og lett uten klumper. 

    - FYLL -
    Bringebærsyltetøy 
    Friske bringebær 

    Dersom du lurer på noe er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet. God bakst! 

     



     

    0 Kommentarer skjul

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    inspirationbyme

    Inspiration by me er for deg som ønsker inspirasjon innenfor interiør, eller er på jakt etter et nytt DIY prosjekt. Her legges det ikke ut kompliserte stirkkeoppskrifter som er umulig å forstå, heller ikke uoppnåelig dyre interiørtips for hjemmet. Dette er bloggen for oss dødelige, som av og til kan drømme oss bort til det uoppnåelige, men stort sett holder oss innenfor budsjett. Bloggen passer også godt for deg som liker å strikke men ikke kan lese oppskrifter. Det kan nemlig ikke jeg heller, så jeg har vært hos mormor og fått dem oversatt til norsk.

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
    hits